13 april 2012, publicerad av Martin Wilén

Kommunals stridsåtgärd - Vi tar ansvar

Det råder en konflikt mellan Kommunal och Almega/Vårdföretagarna angående årets löneavtal för assistenter. Kommunal har varslat om en nyanställningsblockad mot olika assistansföretag från den 20 april, däribland Nordström Assistans.

Vi på Nordström Assistans tycker denna åtgärd är mycket tråkig och hade helst sett att parterna kom överens utan konflikt och med följande stridsåtgärder. Vad som nu sker är att en medlare kommer att gå in i förhandlingen och vi hoppas att en överenskommelse infinner sig innan blockaden träder i kraft.

Oavsett vad som händer framöver kommer vi att säkerställa våra kunders bemanning. Därför finns det ingen anledning till oro för dig som kund eller anställd assistent.

Våra assistenter är viktiga

För oss är våra assistenter viktiga och vi vill vara en attraktiv arbetsgivare. Därför har vi i alla år valt att ha bra villkor för våra assistenter. Vi har marknadsmässigt höga löner, högre OB-ersättning, högre semesterersättning samt extra försäkringar. Vi tycker även att våra assistenter ska ha möjlighet till en god kompetensutveckling och erbjuder därför ett brett utbud av utbildningar. Att ha nöjda, glada, stolta och kompetenta assistenter är något vi strävar efter.

Det tycker vi är rättvist.

Fakta:

Nordström Assistans                               Bransch Personlig Assistans

Medellön: 21 844 kr/mån                          19 500 kr/mån

OB-ersättning

Kväll: 20 kr/tim                                         18,30 kr/tim

Natt: 40 kr/tim                                          36,90 kr/tim

Helg: 50 kr/tim                                          45,50 kr/tim

Storhelg: 100 kr/tim                                   91,10 kr/tim

Semesterersättning

13 % (av intjänad lön)                                12 % (av intjänad lön)

Nytt datum för Samordnarutbildning 1 och 2

Nytt datum för Samordnarutbildning 1 och 2

19 februari 2014
Datumen för Samordnarutbildning steg 1 och 2 i Stockholm har ändrats från 12-13 mars till 19-20 mars. Välkommen med din anmälan!
 
 
Avslag till varje pris

Avslag till varje pris

12 november 2013
Kalla fakta har gjort ett granskande reportage, ”Avslag till varje pris”, om hur kommunerna anlitar privata konsulter för utbildning i hur...
 
 
Vi värnar om assistansreformen!

Vi värnar om assistansreformen!

24 oktober 2013
De grundläggande behoven är det första som granskas vid en bedömning om någon har rätt till personlig assistans eller inte. Detta behov är en del...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill du att vi kontaktar dig?