Du är här

Familjär och aktiv assistans

Vi är en aktiv familj som tycker om att hitta på saker tillsammans. Med Nordströms får hela vår familj och assistenter delta i aktiviteterna. Det passar oss jättebra och vi uppskattar det högt, berättar Caroline Haglund, mamma till Sanna.

Sanna föddes med hjärnskador, vilket resulterade i grav utvecklingsstörning och svår epilepsi. Det orsakar henne tuffa nätter med mycket anfall. Hon har därför ett stort assistansbeslut. Förutom fyra utomstående assistenter arbetar hennes mamma, bonuspappa, storebror och pappa som assistent till Sanna.

- För mig är det A och O att Sannas assistenter är positiva och aktiva samt att de lyssnar till Sanna och anpassar sig efter henne. Att hitta rätt assistenter har varit svårt, men Nordströms har stöttat oss till 100 % i den processen. Idag har vi ett superbra gäng som passar Sanna perfekt, förklarar Caroline.

Professionell utbildning

Att personalen på Nordströms har möjlighet till utbildning tycker Caroline är väldigt positivt.

- Alla våra assistenter har gått HLR-utbildningen. För Sannas del är det jätteviktigt att de kan hjärt- och lungräddning eftersom Sanna har lätt att sätta i halsen. Två av assistenterna har även gått Assistentutbildning del 1. Förutom utbildningarnas professionalitet är det ett bra sätt för assistenter att träffas, byta erfarenheter och lära av varandra, säger Caroline.

Sanna - i händelsernas centrum

Carolines filosofi för Sanna har alltid varit att hon ska få ut så mycket av livet som möjligt. Eftersom Sanna är en pigg och aktiv tjej ser hon till att Sanna får vara i händelsernas centrum. Om veckorna bowlar och badar Sanna samt går på ungdomscafé. Tillsammans med familjen vistas hon även mycket i naturen, cyklar samt går på bio och konserter.

Aktiviteter för hela familjen

De aktiviteter Nordströms arrangerar uppskattar hela familjen. Har de möjlighet ser de till att inte missa dem.

- Det är väldigt ovanligt att assistansbolag låter hela familjen delta i aktiviteter, men hos Nordströms är hela familjen och assistenterna välkomna. Alla i vår familj uppskattar det, vi älskar aktiviteterna, särskilt på kontoret. Där känner alla varandra, vi är som en enda stor familj. Eftersom Sanna inte förstår kan vi inte berätta vart vi ska, men direkt vi kommer till kontoret så lyser hon upp. Det är fantastiskt att se hur kul hon tycker det är att träffa alla, och det tycker vi andra också, avslutar Caroline.