Du är här

2020-04-01

Information om Coronaviruset 200401

1. Kommunerna har börjat göra utskick till personer som har barn på dagis och i skola med frågor kring ifall man uppbär en samhällsbärande funktion. Detta för att kommunen skall stå för barnomsog för dessa kategorier i samhället så att de med samhällsbärande funktion kan fortsätta att arbeta. Personer som arbetar med personlig assistans är klassade som samhällsbärande funktion.

Vi vill uppmana de assistenter som har barn i skol- och dagisålder att till kommunen förmedla att ni har en samhällsbärande funktion som assistent! Detta kan vid behov styrkas till kommunen av din närmaste chef så ta en kontakt med denne vid behov.

2. En uppmaning kring resande från Folkhälsomyndigheten, i synnerhet inför påskhelgen. Undvik att resa i onödan för att minska risken för smittspridning!

3. Var även uppmärksam på eventuella symptom på Corona och undvik arbete ifall du har sjukdomssymptom. Vänta minst två dygn efter det att du blivit frisk, innan du går tillbaka till jobbet.

4. Om en kund blir smittad, eller uppvisar symptom ska alltid smittskyddsläkare och ansvarig chef kontaktas då åtgärder för att minska smittspridning måste vidtas.

Fler nyheter

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina
2022-06-02

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina

Team Olivias insamling till organisationen Open Hearts, som arbetar för funktionsnedsatta barn och unga i krigets Ukraina, har gett resultat! Tack vare fantastiska initiativ har vi kunnat skicka ner utrustning som de behöver och fler beställningar är på gång.