Du är här

2021-01-20

Till dig som vaccinerar dig mot covid-19

Vaccinationen mot covid-19 kan skydda dig från att få sjukdomen, vilket även minskar risken för att du smittar andra. På sikt kan smittspridningen bromsas.

Efter vaccinationen bygger kroppens immunförsvar upp ett skydd mot covid-19. Det är dock inte säkert att alla som vaccineras får ett heltäckande skydd. Detta gäller för alla sorters vacciner, inte bara de mot covid-19 men du löper ändå mindre risk att bli allvarlig sjuk.

Beroende på vilket vaccin som används behövs olika antal doser för att få ett bra skydd. I nuläget behövs två doser. Det tar ungefär en vecka efter sista dosen innan kroppen har byggt upp ett fullgott skydd.

Du hittar aktuell information om det vaccin du får i digital form på Läkemedelsverkets webbplats. Du kan skriva ut informationen eller läsa direkt på webbplatsen.

Mer information och kontaktuppgifter

Information om vad som gäller för dig, där du bor:

- 1177 Vårdguiden- 1177.se

Rekommendationer för vaccination och för att hindra smittspridning:

Folkhälsomyndigheten - folkhalsomyndigheten.se

Vaccin mot covid-19:

Läkemedelsverket - lakemedelsverket.se/coronavaccin

Läkemedelsupplysningen, tel 0771-467010

Svar på allmänna frågor om covid-19 för invånare:

krisinformation.se

113 13 - det nationella informationsnumret

Fler nyheter

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina
2022-06-02

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina

Team Olivias insamling till organisationen Open Hearts, som arbetar för funktionsnedsatta barn och unga i krigets Ukraina, har gett resultat! Tack vare fantastiska initiativ har vi kunnat skicka ner utrustning som de behöver och fler beställningar är på gång.