Du är här

Juridisk hjälp LSS - rätt till ett meningsfullt liv

Du ska få precis den personliga assistans du behöver för att kunna göra det du vill. Det är din rättighet enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Därför tar vi på Nordström Assistans hand om det juridiska åt dig. Våra jurister är specialiserade på personlig assistans och hjälper dig bland annat med ansökningar, omprövningar och vid kontakt med myndigheter.

Juridisk rådgivning mot ett rättssäkert beslut

Vägen fram till att få ett rättssäkert beslut, samt att göra en ansökan om personlig assistans upplevs ofta som komplicerad och svår. Det är därför alla våra kunder har rätt till juridisk hjälp rörande personlig assistans i kontakt med Försäkringskassan eller kommunen.

Vad kan vi göra för dig?

Våra jurister hjälper dig att ansöka om personlig assistans utifrån dina förutsättningar och de regler som gäller inom den personliga assistansen. Juristerna guidar dig i ansökan och kring vilka intyg som myndigheterna kräver för att kunna fatta rätt beslut och hjälper dig med alla kontakter som behöver tas. Skulle ett beslut från Försäkringskassan eller kommunen mot förmodan bli negativt för dig har våra jurister stor erfarenhet av att processa mot myndigheterna och vet hur detta skall göras för bästa möjlighet att nå framgång. En jurist med spetskompetens inom LSS hos Nordström Assistans driver både skriftliga mål samt genomför även, när det är nödvändigt, muntlig förhandling i domstol.

Kostnadsfri juridisk rådgivning

Juridisk hjälp hos Nordström Assistans är självklart alltid kostnadsfri oavsett resultat. Våra jurister finns i hela landet och alla våra kunder har möjlighet och rätt att få stöd av juristerna när stödet behövs. 

Nordström Assistans erbjuder hjälp med personlig assistans i hela Sverige med lokalkontor belägna i Stockholm, Gotland, Jönköping, Malmö, Västervik och Gällivare. Är du i närheten? Tveka inte att komma upp och besöka oss så bjuder vi på kaffe.

 

Kontakta oss idag via formuläret nedan så lägger vi upp en plan på hur vi tillsammans ska gå vidare!