Du är här

Det känns alltid lika givande och meningsfullt

Både kunden och vi assistenter känner oss sedda av Nordström Assistans. Som assistent och samordnare känner jag att personalen på Nordström är lyhörda över våra behov och önskemål.

Berätta kortfattat om dig själv

Jag är 52 år bosatt i Uppsala. Jag har 4 barn i åldrarna 18-30 och 3 barnbarn. Min fritid spenderar jag helst med min familj, gärna stora familjemiddagar och mys med barn & barnbarn. 1981 började mitt yrkesverksamma liv med att jobba som dag- och nattmamma vid behov. På den tiden var det ett krav på att man behövde vara 18 år för att jobba men jag fick dispens för att få arbeta. Som dagbarnvårdare arbetade jag under flera års tid, ca 7 år.

Efter detta började jag arbeta med barn med särskilda behov, bl.a. som avlösar- & kontaktfamilj. Barnen fick bo hos mig under helger men även veckovis. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat med personer med olika slags funktionsnedsättningar, både på institution och hemma. Jag har varit ledsagare, kontaktperson m.m. Idag jobbar jag heltid som personlig assistent men är även ledsagare och kontaktperson.

Varför tycker du om att arbeta som personlig assistent?

Jag har hela mitt liv känt ett behov av att hjälpa personer som inte har förmågan att själv medverka till att få livet att fungera & kunna ha en dräglig vardag. Jag har jobbat inom detta område hela mitt liv och det känns alltid lika givande och meningsfullt. I takt med åren och egen erfarenhet känner jag att jag har ännu mer att ge. Jag vet att jag aldrig kommer att arbeta med något annat än det jag gör idag.

Vad tycker du är bra med att jobba för Nordström?

Både kunden och vi assistenter känner oss sedda av Nordström Assistans. Som assistent och samordnare känner jag att personalen på Nordström är lyhörda över våra behov och önskemål. Vi har haft nära kontakt med vår jurist, som vi även hade som jurist på vår tidigare assistansanordnare. Detta är vi mycket tacksamma för.