Du är här

Personlig assistans

Vår assistans består av tre delar Personlig assistans, Juridisk hjälp och Träning & Aktivitet. Personlig assistans är huvuduppdraget som handlar om dig och hur du vill ha din assistans. Vad du vill göra, vad du drömmer om och vad du vill uppnå. Det handlar om hur du vill att din vardag ska se ut - om du själv får välja. Vi vet att om du bara får rätt förutsättningar kan du lyckas med precis vad du vill. Din personliga assistents uppgift är att se till att du får ut det mesta av livet, varje dag.

Assistanslaget

Vårt viktigaste uppdrag är att ha ett genuint engagemang i våra kunder och assistenters vardag samt att denna ska vara så rik och givande som möjligt. Som stöd i din assistans har du flera funktioner och personer eftersom vi arbetar tillsammans som ett ”Assistanslag” med inställningen att alla kunder är lika viktiga. 

Enligt oss börjar Assistanslaget med att ha rätt kontaktperson som vi kallar Kundansvarig. Det är tryggt att alltid kunna vända sig till samma person som är väl insatt i ens situation. Din Kundansvarige finns till för dig och rekryterar samt handleder de bästa assistenterna till just dig. Vi ställer höga krav på våra assistenter och ger dem den utbildning som de behöver. De är vår viktigaste tillgång för att skapa förutsättningar för att kunna ge en riktigt kvalitativ assistans där du som kund är i fokus. Naturligtvis har du stort inflytande på vilka som ska vara dina personliga assistenter.   

Vi har täta kontakter med våra kunder och vill veta vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre. Vill du lämna synpunkter, är missnöjd eller önskar byta Kundansvarig finns Regionchefen där för dig. Regionchefen har det övergripande ansvaret på kontoret.

För att säkerställa att du får den assistans som du har rätt till biträder Jurister dig med ansökningar, omprövningar och överklaganden. Läs mer om Juridisk hjälp.

Om du vill hjälper din Personliga tränare med en personligt utformad aktivitetsplan.
Läs mer om Personlig träning.
 

VI KAN!
Personlig assistans

Personlig assistans från Nordsströms Assistans rekommenderas av Assistansguiden.se